Novice

Tabor

objavljeno: 7. maj 2017 10:50 avtor: Rod Heroj Vitez Društvo tabornikov

Letos se bomo odpravili ob prekrasno reko Idrijco in sicer med 15. in 22. julijem. Taborili bomo skupaj z rodom trnovskih regljačev iz Trnovega. 
Vse informacije najdete v priloženem vabilu. 
Prijave so možne z vplačilom akontacije do 12. junija na: https://goo.gl/forms/6mKqAYfmrwFSkFRw2

Več informacij v vabilu. 

Feštival, pomaldne akcije

objavljeno: 11. apr. 2017 04:03 avtor: Rod Heroj Vitez Društvo tabornikov

Pozdravljeni.

V prihodnjih mesecih nas čaka kar veliko taborniških akcij.

Prva na seznamu je Taborniški feštival. To je že tradicionalna taborniška akcija, ki jo organizira Mestna zveza tabornikov Ljubljana. Odpravili se bomo v park Tivoli, kjer so za nas pripravili veliko raznolikih delavnic (npr.: veslanje po ribniku, streljanje z lokom, plezanje, izdelovaja raketic...)
Svojega otroka lahko prijavite do četrtka, 20. aprila na https://goo.gl/forms/9QosSO2or0Vj30f63 .
Tokrat se nam lahko pridružijo tudi mlajši bratje in sestre naših članov. 
Udeleženci s seboj potrebujejo: malico, rutko ter oblačila in obutev primerna vremenskim razmeram.V čertek, 20. aprila, bomo združili moči s Četrtno skupnostjo in postavili Kres. Vsa vodova srečanja, ki se ob četrtkih odvijajo v taborniški sobi se bodo odvijala od 15.30 do 17h; Volkce, se bo tako kot vsak teden ob 15h pobralo na OŠ Maksa Pečarja. Če mora vaš otrok prej oditi oz. bo prišel kasneje se to dogovorite z njegovim vodnikom. 
Na hribu Tabor se bo kresovalo 26. aprila.

V maju nas čaka zaključno tekmovanje ljubljanskih tabornikov Žaboboj. Odvijalo se bo v soboto, 20. maja. Več informacij sledi kmalu. 

V juniju bomo počasi zaključili z vodovimi srečanji, uspešno taborniško leto pa bomo obeležili v soboto, 17. junija

Vsi že nestrpno pričakujemo poletje. Med 15. in 22. julijem se bomo odpravili na tabor. Taborili bomo v neposredni bližini reke Idrijce skupaj z Rodom trnovskih regljačev. Več informacij pričakujte v prihodnjih 2 tednih skupaj z odprtjem prijav.

Med 1. in 10. avgust se bo odvijal ZLET. Namenjen je starejšim GG-jem in PP-jem. Prijave so podaljšane do ponedeljka. Do takrat je potrebno poravnati tudi zletnino. Več informacij dobite pri Barbari.

Plačilo članarine in ZNOT

objavljeno: 19. jan. 2017 05:17 avtor: Rod Heroj Vitez Društvo tabornikov

Prosimo vas, da  čim prej poravnate članarino če je še niste. Več informacij lahko najdete v zavihku ČLANARINA.

21. januar: ZNOT
1. april: Rodov izlet
22. april: Feštival
20. maj: Žaboboj: Zaključno tekmovanje ljubljanskih tabornikov.
17. junij: Akcija oB zaključku leta
15. – 22. julij: Tabor
1. – 10. avgust: ZLET: Namenjen je starejšim GG-jem in PP-jem. 

Začetek taborniškega leta

objavljeno: 27. sep. 2016 03:25 avtor: Barbara Butara

Z vodovimi srečanji bomo začeli v začetku oktobra.

OŠ Maks Pečar:
2. in 3. razred: Prvi sestanek bo v četrtek, 6. oktobra. Vodnica Zala bo prišla po otroke v šolo ob 15.10. Srečanje bodo zaključili ob 16.30 v taborniški sobi. 
5. - 7. ter 8. - 9. razred: Starši otrok boste prejeli sporočilo z obrazcem za izbiro termina. Začnemo načeloma s prvim tednom oktobra oz. ko določimo termin. Vodova srečanja bodo potekala v taborniški sobi.

OŠ Dragomelj:
Vodnica Sara bo starše članov vodov kontaktirala v prvem tednu oktobra, da bodo določili termin. S srečanji bodo začeli v drugem tednu oktobra na osnovni šoli.


Pregled akcij za šolsko leto:
- 15. oktober: Fotoorientacija po Ljubljani: Fotoorintacija je posebna orientacija, pri kateri s pomočjo fotografij iščemo kontrolne točke. MČ-je vabimo, da se akcije udeležijo s svojimi družinami. GG-ji se  bodo na akcijo podali v vodih.  Prijave se bodo začele v prihodnjem tednu.
- 28. – 31. oktober: Jesenovanje: Tudi letos smo s prijavo na razpis Mestne občine Ljubljana uspeli zagotoviti za udeležence brezplačno jesenovanje. Za štiri dni se bomo odpravili v hišo v Zapotoku pri Igu. Prevoz bo organiziran v obe smeri, tudi za člane iz Dragomlja. Več informacij sledi v prihodnjem tednu. Svojega otroka pa lahko že prijavite na: https://goo.gl/forms/54JsHVbqTPacfTQC3
19. november: MČ Vesela srečanja: Akcija je namenjena MČ-jem. Gre za sklop zabavnih taborniških delavnic v eni izmed ljubljanskih osnovnih šol.
20. ali 21. ali 22. december: Čajanka
21. januar: ZNOT
1. april: Rodov izlet
22. april: Feštival
20. maj: Žaboboj: Zaključno tekmovanje ljubljanskih tabornikov.
17. junij: Akcija o zaključku leta
17. – 22. julij: Tabor: Letos bo tabor malo krajši. Termin se lahko še spremeni.
1. – 10. avgust: ZLET: Namenjen je starejšim GG-jem in PP-jem. Gre za skupno taborjenje Zveze tabornikov Slovenije, ki se zgodi vsaka štiri leta. Udeležili se ga bomo z vodom 8. in 9. razreda. Več info: http://zlet.taborniki.si/    Za  zainteresirane člane in njihove starše bomo v Ljubljani organizirali tudi predstavitev Zleta.

Vabimo vas tudi k plačilu članarine za leto 2016. Več informacij v priponki (spodaj).

Uvodni sestanek

objavljeno: 17. sep. 2016 09:54 avtor: Barbara Butara

Spet se začenja novo taborniško leto, zato vas vabimo na prvi sestanek za starše, ki bo v torek, 20. septembra ob 18h v kulturnem domu Črnuče.

Na sestanku se bomo dogovorili za termine vodovih srečanj ter predstavili prihodnje akcije.
Vse informacije bodo po sestanku posredovane tudi na mail, če se sestanka slučajno ne morete udeležiti.

Zaključni piknik

objavljeno: 24. maj 2016 23:25 avtor: Barbara Butara

Taborniško leto se počasi zaključuje, tako vas vabimo, da se še enkrat z nami poveselite na ZAKLJUČNEM PIKNIKU, ki bo v soboto, 11. junija v Sračji dolini. Dobimo se ob 17h pri mostu na začetku Sračje doline. 

Na pikniku bomo podelili veščine, starši boste lahko preiskusili svoje taborniško znanje, seveda pa ne bo manjkala tudi dobra hrana. Prispevek za piknik je 4 € na osebo. 

Prosimo, da nam do srede, 8.junija na sartjee@gmail.com sporočite, koliko vas bo prišlo (npr, tabornica Sara Galun + 2 starša in babica). Dodatne informacije: 068/185-619 (Sara). 

TABORJENJE 2016

objavljeno: 24. maj 2016 23:20 avtor: Barbara Butara

Letos se bomo odpravili v Gornji Grad. Tabor za člane MČ in GG bo trajal od 28. julija do 6. avgusta. 

Na tabor se bomo odpravili z avtobusom. Zbor bo v četrtek, 28. julija, ob 9.00 pred taborniško sobo. 
Otroke pridete na taborjenje iskat starši 6. avgusta ob 12. uri. Pridružite se nam lahko že na kosilu, vendar nam to pravočasno sporočite.

Vabilo z vsemi informacijami je pripeto spodaj.
Povezava do prijavnice:  http://goo.gl/forms/oVt1eEmakM

PRIHODNJE AKCIJE

objavljeno: 21. mar. 2016 02:56 avtor: Barbara Butara   [ posodobljeno 30. mar. 2016 02:36 ]

V toplejših mesecih nas čaka veliko taborniških akcij:

Čistilna akcija (2. april): Skupaj s Četrtno skupnostjo Črnuče organiziramo čistilno akcijo. Dobimo se v soboto, 2. aprila, ob 9h pri Mercatorju v Spodnjih Črnučah. Več informacij se nahaja v priloženem vabilu.

Postavljanje kresa (20. april): Letos ČS Črnuče organizira Kres, ki bo 26. aprila na Taboru. Prosili so nas za pomoč pri nabiranju in postavljanju. Vsa srečanja, ki bi morala biti v tednu med 18. in 22. aprilom v taborniški sobi, bomo prestavili na sredo, 20. aprila. Tudi starši ste povabljeni, da nam pomagate. Več informacij sledi kmalu.

Feštival (23. april): Je tradicionalna taborniška akcija z raznolikimi delavnicami v parku Tivoli. Letos bo prav poseben Feštival, saj praznujemo 20 let Mestne zveze tabornikov Ljubljana. Več informacij v priloženem vabilu. Prijave na: http://goo.gl/forms/zEJ3efu2KK

Žaboboj (21. maj): Zaključno tekmovanje ljubljanskih tabornikov. Letos se bo odvijalo v Mostecu. Več informacij kmalu.

Zaključni piknik (11. junij): Taborniško leto bomo sklenili na pikniku. Na njem nas boste lahko tudi povprašali o zadnjih informacijah za taborjenje.

Taborjenje (28. julij - 6. avgust): Letos se  bomo odpravili v Gornji Grad. Več informacij se nahaja v vabilu. 
Svojega otroka lahko prijavite na:  http://goo.gl/forms/oVt1eEmakM

Vsa vabila lahko najdete na dnu objave, če kliknete nanjo!

Upam, da se vidimo na čim več akcijah.

Neimenovano

objavljeno: 6. jan. 2016 03:51 avtor: Barbara Butara

Bliža se vsakoletni RHV ZNOT - Zimsko Nočno Orientacijsko Tekmovanje.
Akcija je namenjena predvsem Gozdovnikom in gozdovnicam - GG-jem (članom starim med 11 in 16 let). Le te se bodo večinoma akcije udeležili po vodih. Mlajši člani se lahko akcije udeležijo skupaj s svojo družino.
Tekmovanje bo potekalo v soboto, 23. januarja, popoldne v okolici Črnuč. Več informacij o tekmovanju se nahaja na povezavi: ZNOT 2016

Tabor 2016:
Zaradi zasedenosti želenega tabornega prostora smo termin taborjenja spremenili. Tabor se tako prične teden dni kasneje kot smo planirali. Taborili bomo v Gornjem Gradu in sicer med 27. julijem in 6. avgustom 2016. Več informacij sledi v prihodnjih mesecih.

Uporaba copat za v taborniški sobi:
V zimskih mesecih bomo v taborniški sobi zaradi vremenskih razmer uporabljali copate, zato naj jih otroci prinesejo s seboj na srečanja. 

Srečno novo leto 2016!

JESENOVANJE

objavljeno: 20. okt. 2015 04:08 avtor: Barbara Butara

Konec tedna se bomo odpravili na prvo daljšo akcijo v šolskem letu, Jesenovanje. Termin Jesenovanja smo zamaknili za en dan. Akcija se bo začela v petek, 23. oktobra, in zaključila v ponedeljek, 26. oktobra. 

Letošnje jesenovanje smo prijavili na razpis Mestne občine Ljubljana za sofinanciranje podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok. Na razpisu smo uspeli ter zagotovili sofinanciranje le tega. Udeležba na jesenovanju je letos brezplačna, bomo pa zelo veseli vaših prostovoljnih prispevkov.

Prosim, da poskrbite, da bo imel vaš otrok plačano članarino, saj se lahko akcij našega društva udeležijo le naši člani. 
,
Več informacij lahko najdete v vabilu, ki je med priponkami.

Prijave na jesenovanje so možne do 21. oktobra: http://goo.gl/forms/Vpuf2AOkSv

1-10 of 38